Regulamin serwisu

Klauzula informacyjna

Poniżej przedstawiamy Regulamin serwisu wraz z klauzulą informacyjną serwisu instytutbennewicz.pl będącego własnością Instytut Kognitywistyki M. Bennewicz i Wspólnicy Spółka Jawna.

Klauzula informacyjna

Instytut Kognitywistyki

  1. Administratorem Twoich danych osobowych jest „Instytut Kognitywistyki M. Bennewicz i Wspólnicy Spółka Jawna” z siedzibą w Markach. Możesz się z nami skontaktować listownie pod adresem: ul. Długa 66A, 05-270 Marki lub przez e-maila biuro@instytutbennewicz.pl.
  2. Twoje dane osobowe będą przetwarzane w celu nawiązania kontaktu i odpowiedzi na pytania zawarte w formularzu kontaktowym lub w celach marketingowych. Podstawą przetwarzania danych osobowych jest Twoja zgoda na przetwarzanie danych osobowych (art. 6 ust. 1 lit a RODO).
  3. Podanie przez Ciebie danych jest dobrowolne, ale konieczne do tego, by odpowiedzieć na Twoje pytanie lub wysyłać Ci oferty marketingowe.
  4. Twoje dane będą przetwarzane nie dłużej, niż jest to konieczne do udzielenia Ci odpowiedzi lub do czasu cofnięcia zgody.
  5. W związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w ww. celach, Twoje dane osobowe mogą być udostępniane podmiotom współpracujących z „Instytut Kognitywistyki M. Bennewicz i Wspólnicy Spółka Jawna” na zasadzie zleconych usług i zgodnie z zawartymi umowami powierzenia.
  6. Masz prawo do żądania dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, a także prawo do przenoszenia swoich danych oraz wniesienia skargi do organu nadzorczego.
  7. Masz prawo do cofnięcia udzielonej zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
  8. W przypadku uznania, iż przetwarzanie przez Administratora Twoich danych osobowych narusza przepisy RODO, przysługuje Ci prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego. Organem nadzorczym wobec „Instytut Kognitywistyki M. Bennewicz i Wspólnicy Spółka Jawna” w zakresie danych osobowych jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.